Workshop

Om onze onderzoekresultaten te delen en de discussie aan te gaan hoe media en nieuwsconsumenten zorgvuldig om kunnen gaan met stereotypering, organiseren wij een workshop op 20 oktober 2017. Deze workshop wordt gehouden bij het Leiden University Centre for the Study of Islam and Society (LUCIS). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop. Wil je je inschrijven voor deze workshop? Schrijf je in via deze link. Dan houden we een plek voor je vrij.

Programma:

14.00 – 14.15             Welkom en introductie Sarah Gagestein

14.15 – 14.30             Presentatie methode en uitkomsten rapport Antske Fokkens

14.45 – 15.30            Eerste panel met Abdessamad Bouabid (PhD student aan de Erasmus Universiteit, afdeling Criminologie) en Fenna ten Berge van Muslims for Progressieve Values Nederland (MPV).

Tijdens dit panel gaan we vooral in op de gevolgen van stereotypes voor de samenleving.

15.30 – 16.00             Pauze

16.00 – 16.45             Tweede panel met Camiel Beukeboom, Universitair Docent aan de Vrije Universiteit en journalist Romana Abels van Trouw.

Tijdens dit panel willen we vooral discussiëren over de vraag hoe we iets kunnen doen aan stereotypes of in ieder geval journalisten en lezers bewust maken van hun gebruik van stereotypes en de gevolgen daarvan. 

17.00h                         Borrel in Pakhuis Leiden

Top