Over ons

Foto Nel Ruigrok

Nel Ruigrok

Projectleider & media-onderzoeker

Nel Ruigrok is eigenaar van LJS Nieuwsmonitor, het wetenschappelijk onderzoeksbureau van LJS Media Research dat zich toelegt op onderzoek naar de invloed van de media op onze samenleving met als doel de discussie over de kwaliteit van de journalistiek te voeden met (wetenschappelijk) onderzoek.

Foto Antske Fokkens

Antske Fokkens

Onderzoeker

Antske Fokkens is onderzoeker aan de Vrije Universiteit, afdeling Computational Lexicology and Terminology. Ze is betrokken bij de ‘Web and Media’ groep van de VU en het Netwerk instituut. Haar onderzoek richt zich op methodes van automatische tekstanalyses en microportretten als methode.

Foto Sarah Gagestein

Sarah Gagestein

Kwalitatief onderzoeker

Sarah Gagestein is eigenaar van Taalstrategie. Zij voert voor diverse (overheids)organisaties en bedrijven onderzoek uit naar de framing rondom maatschappelijke thema’s en geeft workshops en framing-advies aan organisaties. Ze schreef twee boeken over framing en beïnvloeding.

Foto Wouter van Atteveldt

Wouter van Atteveldt

Onderzoeker

Dr. Wouter van Atteveldt is Assistent-professor aan de VU bij de afdeling Communicatiewetenschap en mede-eigenaar van LJS Nieuwsmonitor. Hij is gespecialiseerd in tekstanalyse en ontwikkelde AmCat, een tool waarmee handmatige en automatische tekstanalyse kan worden uitgevoerd.

Top